Contra m-a dezamăgit total cu acest prim 11 introdus împotriva Norvegiei, cu cel puțin trei „mâini moarte”, Stanciu, Grozav și Anton.

Când ai în lot jucători precum Ianis Hagi și Tudor Băluță și îi ții pe banca de rezerve, ori ești orb, ori Gică Contra, ori Cosmin Contra.

Încăpățânarea de a-l băga titular pe Stanciu, care nu jucase nimic nici în meciul din Suedia, e aproape inexplicabilă. Ca și titularizarea lui Grozav, un băiat talentat, dar ieșit din circuit după ce-a rupt „scărița” la Dinamo.

Apoi, fundașii laterali au fost prost aleși. Dacă avem la dispoziție fundaș dreapta de meserie, pe Benzar, nu văd de ce trebuie să improvizăm cu Chipciu, care era mai util la mijlocul terenului și în ofensivă.

Nici Toșca nu avea ce căuta în stânga apărării, pentru că nu prea a jucat la echipa lui de club, PAOK, în timp ce Bancu e totuși căpitanul Craiovei și a crescut mult în ultimul timp.

Anton măcar a încercat, dar e mult sub Tudor Băluță la ora actuală.

Ghinion cu accidentarea lui Răzvan Marin

E drept că a fost vorba și de un pic de ghinion, și mă refer la accidentarea de ultimă oră a lui Răzvan Marin, omul care trebuie să devină liderul naționalei.

Am avut ghinion cu Marin, dar și un pic de noroc cu arbitrii ruși. Plus un portar, Tătărușanu, care a făcut o partidă mare. Și am avut noroc și cu experiența lui Keșeru, speculativ și aflat la ambele goluri la locul potrivit.

Fotografii: Razvan Pasarica / Sport Pictures

E nevoie de un refresh la națională, cu mai mulți jucători de la tineret, cu mai multă încredere în Hagi, Băluță, care nu trebuie să mai lipsească din primul 11.

Ianis a schimbat meciul, a venit să ia mingi din spate, a scos adversari din joc, a verticalizat, așa cum s-a întâmplat și la golul de 2-1.

Contra, fără luciditate, fără inspirație

Contra m-a dezamăgit, mă așteptam la mai multă luciditate și la o altă deschidere, la decizii mai înțelepte, îl credeam un antrenor inspirat. El a avut doar noroc. Era culmea să rateze și schimbările, când orice om normal le vedea.

Să avem încredere în România și mai ales în fotbaliștii tineri. Calificarea se joacă.