Comedia tristeții s-a jucat în semifinalele Cupei României, între Dinamo și FCSB, două echipe bulversate, ca și întreg fotbalul românesc guvernat de Burleanu și ai lui.

Dinamo în formula actuală e o formație tristă. Așa a fost și jocul ei în dubla întâlnire cu FCSB, club aflat într-o comedie continuă.

Nici să râzi nu-ți mai vine. Dinamo a ajuns atât de jos în ultimii ani, s-a degradat atât de mult fotbalistic și managerial, dar și ca imagine de ansamblu, încât nu prea mai sunt multe de spus. Nu mai ai nici ce critica. Negoiță nici n-o lasă, dar nici n-o salvează. De fapt, îngroapă acest club pe zi ce trece.

E minutul 89, 1-0 pentru FCSB, 4-0 la general. Fundașii lui Dinamo pasează între ei de parcă ar fi calificați în finală. Dau mingea în spate, abia așteaptă să se termine și acest calvar. Nu vezi nici pic de ambiție, nici pic de zvâc, nicio intenție, nicio dorință pentru un rezultat care să salveze onoarea.

Cam asta e atitudinea generală la Dinamo. “De ce să mai forțăm? Oricum ne ducem în cap. Oricum nu suntem plătiți. Jucăm și noi ca să terminăm sezonul ăsta”. Apoi, Dumnezeu cu mila.

Comedia tristeții: zeci de milioane, zeci de milioane…

La FCSB, după cum spuneam, comedia continuă. Zeci de milioane, zeci de milioane, dar perlele astea rămân neșlefuite, mereu pe mâna unor antrenori modești. E păcat pentru tinerele speranțe, mulți jucători au rămas la valoarea dinaintea transferului la FCSB, unii au regresat, unii au crescut prea puțin față de potențialul care se întrevedea.

Comedia erorilor manageriale, comedia erorilor de comunicare, comedia titlurilor pierdute an de an, comedia jucătorilor umiliți, a celor lăsați să plece în plin campionat, comedia primului 11, a schimbărilor. Ceva serios există la această echipă? Spuneți voi ce!

Uitați-vă la interviurile lui Bogdan Argeș Vintilă! Râde și el de ce răspunsuri dă.

Din păcate, aceasta e Liga 1, ca și acest FCSB – Dinamo, o comedie tristă, slabă, de care nici nu mai poți să râzi.