Ciprian Sora, campion mondial la arte marțiale, consideră că sportul are o importanță extraordinară în secolul stresului. Tot mai mulți tineri se îndreaptă spre sporturile de contact pentru siguranță și pentru oportunitatea de a se angaja în instituțiile de siguranță națională. 

Ciprian Sora și-a deschis propria școală de arte marțiale după retragerea din activitate, unde folosește numai instructori formați de el, care lucrează după o programă bine stabilită. „Trăim în secolul stresului şi cu siguranţă sportul te ajută să te relaxezi. Oamenii caută tot mai mult să facă mişcare. Are o importanţă extraordinară în acest sens, pe lângă beneficiile aduse pentru organism. Sporturile de contact au o mediatizare foarte mare, iar unii cred că li s-ar potrivi. Alţii vor o anumită siguranţă, pentru că trăim o perioadă incertă, vor să ştie să se apere”, a declarat fostul luptător, într-un interviu acordat pentru Prosport.ro.

Sora se numără printre lectorii care le vor vorbi cursanților Sports Business Academy din acest an despre ce presupune performanța în sport și despre ce este de făcut pentru progresul acestei industrii în România, în contextul unei legislații care lasă loc de mai bine.

Legea sponsorizării, bat-o vina!

Întrebat care este principala diferență între cluburile de arte marțiale din România și cele din Vest, sportivul a vorbit despre faptul că legislația de acolo favorizează apropierea sponsorilor de sport, în timp ce în România nu există o lege a sponsorizării care să ofere avantaje semnificative companiilor care ar avea fonduri disponibile. Drept urmare, cluburile de la noi își bugetează singure activitatea.

Totuși, aceste cluburi rezistă și fac performanță prin numărul tot mai mare de legitimați, care se îndreaptă spre ele și pentru a avea o pregătire corespunzătoare în vederea încadrării într-o structură de siguranță națională. „Din acest sport nu se poate trăi decât dacă ajungi la un nivel foarte înalt. Eu îi îndrum pe sportivi spre poliţie, jandarmerie, armată. Avem această şansă, ca oameni cu calităţile lor să fie căutaţi acolo”, a mai spus fostul ofițer SPP.

O altă opțiune este continuarea activității în industria sportului în stafurile tehnice sau administrative ale echipelor, după parcurgerea unui stadiu de pregătire teoretică absolvit cu diplomă la Sports Business Academy, unica instituție acreditată de acest profil din Europa de Est. 

Credit foto: cipriansora.ro