Cine îi mai opune rezistență Simonei Halep în acest moment în care tenisul ei a ajuns la un nivel stelar? Sunt doar două jucătoare care îi pot pune probleme, asta neînsemnând că nu le va învinge.

E 1-1 la seturi și 4-1 pentru Svitolina! Totul pare pierdut. Ucraineanca are minge de 5-1, Simona salvează. Și încă o dată, și încă o dată! Într-o perioadă a jocului în care adversara avea 10-4 la ghemuri (6-3, 4-1), părea stăpână pe situație, era lucidă și liniștită, în timp ce românca era nervoasă, grăbită, precipitată.

Și totuși Simona revine în ghem, în set și în meci. Iar de aici, de la 2-4, rolurile se inversează: ucraineanca e derutată, iar sportiva noastră adună punct după punct și câștigă tot până la final, 6-4 în decisiv, după acel 1-4 chinuitor!

Numărul 2 mondial de luni încolo, Halep a demonstrat în acest an că joacă un tenis total, de la serviciu la agresivitatea în lovituri, de la fizic, la psihic, de la defensiva aproape perfectă până la atacurile devastatoare în lung de linie și în diagonală, cu unghiuri imposibile, de nereturnat.

Plus o mare încredere în forțele proprii, încredere care se vede în mimica ei și în limbajul corpului. Simona le transmite astfel adversarelor că ea e mai bună și că va învinge.

„Eu astăzi sunt câștigătoare! Tu pleci acasă!”

În interviul pe care l-am realizat cu marea campioană de atletism Gabriela Szabo și care va apărea în curând pe elitaromaniei.ro, aceasta îmi povestea despre succesul de la JO Sydney 2000, când a câștigat aurul la 5000 de metri: „Când am intrat pe stadion, știam că eu sunt campioana olimpică, deși cursa nu începuse!” Cam așa și cu mesajul corporal al Simonei, transmis fiecărei adversare: „Eu astăzi sunt câștigătoare! Tu pleci acasă!”

Simona nu se mai teme de nicio jucătoare de tenis din circuit. Singurele două oponente care o pot pune în dificultate sunt Naomi Osaka, numărul 1 mondial și câștigătoarea ultimelor două Grand Slam-uri (US Open și Australian Open), și Serena Williams – aceasta din urmă doar datorită serviciului ucigător și al returului bubuitor de pe serviciul doi al Simonei.

Simona Halep va reveni probabil în curând pe locul 1 WTA și va câștiga anul acesta încă un Grand Slam. Pentru că joacă sen-za-ți-o-nal!

 

Credit foto: Recep Sakar / Anadolu Agency /ABACAPRESS /Sport Pictures