Cine a distrus Dinamo, că prea ne-am aruncat cu toții pe Negoiță? Mulți au uitat haiduciile mafiote de pe vremea „butoanelor” și devalizarea clubului de către impresari în cârdășie cu așa-zișii patroni.

cine a distrus dinamo

Credit foto: sportpictures.eu

Dinamo a încasat, sau ar fi trebuit să încaseze, 30 de milioane de euro pe numai 6 jucători:

Adrian Mutu – 6,5 milioane de euro

Marius Niculae – 5,3 milioane

Ciprian Marica – 5

Ștefan Radu – 4,4

Adrian Ropotan – 3

Ianis Zicu – 2,5

În afara celor 6, i-a mai vândut pe Contra, Ciobotariu, Tamaș, Vlad Munteanu, Torje, Alexa, Claudiu Niculescu, Dănciulescu, Kiriță, Mihalcea și cred că alte câteva loturi.

Știe cineva ce s-a întâmplat cu banii luați pe băieții ăștia? Au construit Badea, Borcea, Nețoiu și toți ceilalți acționari vreun stadion și nu l-am văzut eu? S-a calificat Dinamo, cu ei la conducere, în grupele Ligii Campionilor? Au lăsat clubul cu ceva bani în conturi? Nicidecum, ci cu milioane de euro datorii.

Credit foto: Mediafax

În afară de a cumpăra ieftin și a vinde scump, de a lua cu japca securistă loturi întregi (vezi cazul Nețoiu – Craiova), de a păcăli cluburile din străinătate cu ajutorul marelui dinamovist Ioan Becali și de a încasa bani negri, tot cu ajutorul ultimului numit, eu nu-mi aduc aminte de ceva construit cu migală pentru acest club.

Cine a distrus Dinamo? Bani negri, datorii, nimic constructiv

De-asta a ajuns Dinamo unde a ajuns, domnilor. Din cauza banilor negri care au intrat în buzunarele acționarilor (vezi Dosarul Transferurilor, unde s-au descoperit doar mici părți ale hoțiilor), în loc să fie încasați ca bani albi în conturile clubului.

Nu-i iau apărarea lui Negoiță, l-am înfierat de multe ori, dar cred că omul a fost prostit de clica de mai sus. A luat clubul cu datorii mari, pentru că ăștia nici datoriile la stat nu le plăteau, a mai descoperit tot felul de cozi pe parcurs și a ajuns acum câțiva ani la concluzia că nu mai vrea să dea bani de la el.

Bineînțeles că Negoiță a greșit. S-a băgat într-o zonă în care nu avea habar, l-au lucrat șacalii ăia mari dinainte și apoi, după ce a luat clubul, cică n-a găsit oameni de fotbal capabili să aplice o politică managerială ok, care să ducă la profit.

cine a distrus dinamo

Credit foto: sportpictures.eu

Negoiță s-a făcut de râs ca om de afaceri. Când iei un astfel de club, trebuie să ai un plan bine pus la punct, nu să te fâsâi după 2-3 ani.

Nu vedeți că lumea i-a uitat pe hoți? Acum Negoiță e considerat principalul vinovat pentru decăderea lui Dinamo.

Cât despre potențialii investitori/cumpărători din Spania, zic: „Doamne-ajută, să preia Dinamo!” Dar nu pot să nu-mi pun o întrebare: Cum vor aduce pe profit un club din România, știind că fotbaliștii români nu mai sunt doriți în campionatele importante, deci nu mai pot fi vânduți pe sumele de la începutul articolului?

Cine a distrus Dinamo? Voi ce părere aveți?