Chindriș merită să primească medalia de campion de la Craiova, dacă echipa din Bănie ia titlul în acest an. A făcut cel puțin un penalty gratuit și i-a dus pe olteni mai aproape de câștigarea campionatului.

Craiova a reușit aseară o nouă victorie, 2-0 la FC Botoșani, a 6-a din 6 partide disputate în această vară, după reluarea campionatului.

Liderul clasamentului a arătat bine, mai bine decât în meciul cu FCSB, și-a creat ocazii, a ratat incredibil vreo patru ocazii mari numai în repriza a doua, dar a avut și un mare prieten în echipa adversă. Acesta este Andrei Chindriș, care și-a scos adversarii din zodia ghinionului în minutul 73, când a făcut un penalty mai ceva ca-n curtea școlii. Picior lăsat în fața lui Mihăilă, parcă special pentru a-i pune piedică acestuia.

Chindriș, intenție sau prostie?

Nu știu dacă băiatul ăsta considerat de mare perspectivă a făcut-o intenționat, dar așa a părut. Altfel, e prostie, adică tot nasol.

Și, ca să se facă de râs complet, dacă mai era cazul, a produs încă o lovitură de pedeapsă pentru Craiova. Aici poate că n-a fost intenție, la tv se discuta chiar că ar fi lovit mingea, dar mie nu mi s-a părut.

Una peste alta, Mihăilă și Compania meritau victoria. Au jucat mai bine, mai curajos, mai ofensiv decât o echipă a Botoșaniului mai moale decât ne-o prezentau antrenorul Croitoru și patronul Iftime.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Mai cu Chindriș, mai cu arbitrul Bîrsan, Craiova mai are doi pași până la un titlu poate nesperat înainte de reluarea competiției.

Dincolo de micile-mari ajutoare, Craiova e o echipă frumoasă, mai ales prin jucătorii pe care îi are la dispoziție. Mihăilă, Cicâldău, Vlădoiu, Mateiu, chiar Ivan – dezamăgirea din lot, Bălașa, Baiaram, Nițu sunt niște tineri foarte talentați, care muncesc și-și respectă meseria. Poate că aici s-a jucat sau se joacă acest campionat. La tinerețe și la respect pentru fotbal.