Cenușăreasa din tenisul mondial actual este românca Mihaela Buzărnescu, o fată simplă și muncitoare, care avea până de curând doar vreo patru rachete de joc, vechi, și nu-și permitea să dea de pământ cu ele!

Tot până de curând, deși ajunsese pe locul 33 mondial, Mihaela nu avea niciun sponsor!

La începutul lui 2017, era în afara topului 500 mondial și juca turnee mici, nu mai știa nimeni de ea, deși cu 11 ani în urmă ajunsese pe locul 4 mondial la juniori!

Accidentările o măcinaseră. La 19 ani – la umărul stâng, la 21 de ani – la spate, la 23 de ani – genunchiul stâng. În 2013 și 2014 – operații, dureri, lacrimi. Timpul curgea, accidentările nu mai conteneau. Mihaela ajunsese la 26 de ani, iar de la 21 la 26 stătuse mai mult prin spitale decât pe teren!

Cenușăreasa a trecut peste toate greutățile

La 26 de ani, Mihaela se considera deja bătrână și voia să renunțe la tenis. În 2015, avea nevoie de o nouă operație la genunchiul stâng, care costa vreo 14.000 de euro.

A cerut ajutorul Federației Române de Tenis și a primit un răspuns umilitor de la președintele George Cosac: „Să facem chetă de la jucători”, adică un fel de cerșeală. Federația nu avea un fond de rezervă pentru astfel de situații? Trist.

Mihaela s-a împrumutat la persoane fizice, am citit că vreo 28.000 de euro, bani care i-a returnat după ascensiunea din ultimul an, dar…

Fără rachete, fără bani de deplasări, fără echipamente de firmă, accidentată continuu din 2008 până în 2015, Mihaela a mers înainte. A mai făcut o încercare în 2016. Și în 2017 a început să câștige turnee ITF. În 7 luni a câștigat șapte! Și a urcat vreo 400 și ceva de locuri, intrând în a doua parte a anului 2017 în Top 100 mondial!

De aici, povestea se cam știe. Prima oară pe tabloul principal, la US Open, prima semifinală de turneu WTA la Linz, finalistă la Hobart, victorie cu Svitolina la Roland Garros 2018, repetată ieri la Nottingham! Locul 30 mondial, va urca pe 28 după acest turneu în care a pierdut azi semifinala cu Kvitova, 6-3, 6-2.

Spre top 20 mondial!

Cenușăreasa a devenit una dintre vedetele tenisului mondial, jucătoarea de tenis cu cea mai mare ascensiune în ultimul an și ceva! Iar ascensiunea ei poate continua spre top 20!

Și meritul e doar al ei și al familiei ei. Fără ajutor de la vreun sponsor, cu oficialii Federației ridicând din umeri când le-a cerut ajutorul!

Mihaela Buzărnescu, Cenușăreasa noastră, a scris, prin munca și prin ambiția ei. una dintre cele mai frumoase povești din tenisul mondial actual, dacă nu cea mai frumoasă.

Stimă maximă, Mihaela!

Credit foto: Mircea Roșca / sportpictures.eu