Dacă nu ai timp să analizezi personal meciurile zilei, poți conta pe site-urile dedicate pariorilor, care prezintă zilnic zeci de ponturi pariuri ale tipsterilor. Așadar, ai de unde alege, dar întrebarea este: „Cum alegi?”.

Găsești mii de ponturi pe Internet în fiecare zi, atunci când cauți să îți faci biletul zilei. Mediul virtual este liber. Oricine poate fi tipster, fie că se pricepe la sportul despre care își dă cu părerea, fie că doar are impresia că se pricepe. Dacă nu ai o listă cu oameni pe care îi urmărești de mult timp și au demonstrat că sunt buni, nu prea știi în cine să ai încredere. Opțiunile numeroase devin, brusc, un dezavantaj.

În cine să ai încredere

În afara bilanțului respectivului tipster din ultima perioadă, care este afișat de site-urile serioase, un punct important de reper ar fi felul în care își argumentează opinia cel care te sfătuiește pe ce să mizezi banii. Există și platforme care permit postarea ponturilor fără analiză, însă nu este înțelept să riști bani pe ce spune cineva care nu îți explică de ce s-ar concretiza acel pronostic, mai ales dacă joci pe niște echipe pe care nu le cunoști.

Cele mai sigure ponturi la pariuri sportive sunt cele argumentate în detaliu, nu cele în care un oarecare (de cele mai multe ori amator) copiază o statistică găsită pe un site, singura sa contribuție fiind că scrie „gazdele au trei victorii, două egaluri și o înfrângere”, în loc de „3 2 1”. Statistica are cu siguranță partea ei în analiza unui meci, dar ea trebuie completată cu alte informații care ajută pariorul să se decidă dacă este de acord sau nu cu acel pont.

Informații despre absenți și atmosferă

Foarte importante sunt informațiile despre echipele probabile și absenți. Dacă statistica „spune” că o echipă are numai victorii acasă, ești tentat să pui o miză mare pe un nou succes pe teren propriu. Dar, dacă ai ști că din respectiva formație lipsesc trei jucători de valoare, poate că nu ai mai risca mulți bani. Absențele influențează rezultatul unui meci, direct proporțional cu importanța jucătorilor care nu pot evolua în acea partidă. Forța echipei FC Barcelona scade considerabil dacă nu joacă Messi.

În aceeași măsură, este foarte util pentru pariori să afle dacă anumiți jucători reintră după perioade îndelungate de repaus sau dacă au ratat câteva antrenamente în săptămâna de dinaintea meciului din cauza unor probleme medicale.

Nu trebuie neglijate nici informațiile despre atmosfera din cele două echipe. Sunt numeroase cazurile în care unele formații pierd meciuri doar pentru că jucătorii vor să îl demită pe antrenor. Dacă sunt astfel de probleme, este aproape imposibil ca presa să nu afle.

De asemenea, atmosfera este proastă atunci când sunt dificultăți financiare. Jucătorii nu pot evolua cu determinare maximă dacă nu și-au primit banii de câteva luni.

Motivația bate, uneori, valoarea

O analiză completă trebuie să aibă în vedere și factorul „motivație”. La meciurile de cupă, antrenorii pot odihni titularii dacă sunt mai preocupați de parcursul din campionat. Motivația este foarte importantă pe final de sezon, când echipe bune, dar fără griji, pierd în fața unor aversari inferiori ca valoare, dar care luptă pentru atingerea unui obiectiv.

Deși mulți ignoră acest detaliu, este important ca în pont să se vorbească și despre condițiile meteorologice. Pariorii profesioniști pun mare preț pe această informație, pentru că un teren îmbibat cu apă este cel mai mare dușman al unui pariu pe multe goluri marcate.

În concluzie, cele mai sigure ponturi sunt cele care îți oferă suficiente date încât să îți formezi propria opinie despre ce este cel mai probabil să se întâmple într-un meci. Unul dintre site-urile pe care am găsit pronosticuri bine argumentate este 10pariuri.ro. Baftă multă!