Cea mai plictisitoare echipă din Liga Campionilor e Barcelona. Am încercat să stau cât mai mult aseară pe meciul jucat de Messi și Compania la Napoli, dar mi-a fost greu.

Barcelona fără Xavi și Iniesta e ca o bicicletă care pedalează în gol. Pase multe și mărunte fără nicio eficiență. Messi e căutat permanent, dar, când acesta reușește să intre în posesie, este înconjurat imediat de 2-3 adversari. Și sfârșește de cele mai multe ori pierzând mingea.

Poate că Rakitic s-a uzat prea repede, probabil că De Jong mai are nevoie de timp. Cert este că echipa antrenată acum de Quique Setien joacă prost, mai ales în deplasare. Dar au fost meciuri în care s-a chinuit și pe propriul teren.

Cea mai plictisitore echipă: Tiki-taka s-a transformat în “țaca-paca”

În condițiile astea, explozia și nervul pe care le aduce Luis Suarez (accidentat în această perioadă) sunt esențiale într-o trupă lipsită, per ansamblu, de imaginație.

Tiki-taka de acum câțiva ani ducea mingea de cele mai multe ori către poarta adversă. Acum, acest tiki-taka s-a transformat într-o „țaca-paca” pe parcursul căreia publicul echipei adverse fluieră copios, așa cum s-a întâmplat și pe „San Paolo”. „Dă-o-n stânga, du-te-n dreapta, înapoi și de la capăt” – aceasta pare a fi filosofia actualei echipe blau-grana.

Vă spun sincer că mi-a venit și mie să fluier după vreo 30 de minute de nonfotbal. Am preferat să schimb canalul, acolo unde Chelsea și mai ales Bayern prestau cu totul altceva.

Cu jocul ăsta, sau mai bine zis cu antijocul ăsta, Barcelona nu are nicio șansă la câștigarea trofeului. Eu nu o văd bine nici la returul cu Napoli, o formație care poate surprinde pe contraatac prin săgețile Insigne, Mertens și Callejon.

Cert e că s-a dus o eră, iar Barcelona trebuie să se reinventeze, cu Messi sau fără Messi. Trebuie să revină cumva la un fotbal mai spectaculos, mai plăcut ochiului. Altfel, vom schimba tot mai des canalul.

Foto: fcbarcelona.com