Cea mai mare ticăloșie din fotbal se petrece, bineînțeles, în România. Un antrenor preia o echipă dată ca și retrogradată chiar înainte de începerea actualului campionat, o duce în play-off și, în loc de mulțumiri, e jignit și îndepărtat.

V-ați dat seama cine e marele mahăr care batjocorește orice și pe oricine, nici nu merită să-i pronunțăm numele, un om fără scrupule și fără respect, care n-a învățat nimic la școala de corecție. A rămas același, mic, mic de tot, făcut din păcate mare în România de un sistem bolnăvicios și corupt.

Tot sper ca acești oameni, pe care o să-i numesc de acum „mititei”, vor dispărea ușor-ușor din fotbalul românesc, dar văd că au această capacitate incredibilă de regenerare. Aproape toți acești „mititei” care au fost pe la „mititica” au revenit în fotbal cu o și mai mare nerușinare și obrăznicie.

Ticăloșie: “Mititeii” pot încălca legea?

Ideea asta, indusă de nea Mitică Dragomir, marele susținător al „mititeilor”, că aceste specimene pot face orice dacă sunt patroni, este josnică și inumană. Înțeleg că poți călca în picioare alți oameni dacă ești patron de echipă de fotbal sau patron de șaormerie, de măcelărie, de frizerie… Poți face orice, sunt banii tăi – asta e concepția lui nea Mitică și a „mititeilor” lui. Adică poți încălca și legea, care-i problema?

Cel care a pus suflet și a muncit cel mai mult în această poveste, antrenorul Edi Iordănescu, e prea domn, prea finuț, prea în banca lui. Un “mititel” precum cel cu care a lucrat până ieri trebuie deconspirat, ca și metodele lui securisto-comuniste.

FOTO: Razvan Pasarica / SPORT PICTURES

Să nu le mai ascundem măgăriile!

Haideți să spunem odată lucrurilor pe nume, dacă vrem să lucrăm într-un mediu curat și propice performanței. Ascunzând măgăriile acestor „mititei”, le vom consolida pozițiile, iar ei ne vor strivi definitiv, dacă nu cumva ne-au strivit.

L-am auzit pe Adrian Iencsi vorbind despre „mititeii” de la ligile inferioare. Acolo, și mai mult, dacă nu faci ce zic „mititeii”, ești exclus, expulzat, marginalizat. Ne-am întors cumva în sclavagism și nu îmi dau eu bine seama?

Din păcate, vom fi pe viață sclavii acestor „mititei” dacă nu ne vom câștiga curajul măcar de a vorbi.