Ce m-aș face eu, ce te-ai face tu, ce ne-am face noi, dacă n-ar fi „U”? Fotbalul ar fi mai sărac, mult mai sărac decît e, săracul!

„U” este farmecul celor 8000 de oameni care au venit aseară în tribunele stadionului Municipal din Cluj, dar nu numai al lor, ci și al tuturor celor care iubesc necondiționat această echipă, fie că ea se află în Liga a IV-a, a III-a sau în Liga 1 la retrogradare, pe ultimul loc și fără speranță.

Da, e vorba despre o iubire imensă, care se trăiește și se simte, bănuiesc, dacă ești acolo, în mijlocul celor care cântă două ore încontinuu. Despre iubire este vorba și în frumoasele versuri pe care le repetă galeria în alb și negru: „U” e simbolul tinereții și-al iubirii pe pământ! Ce vreți mai frumos de atât?

O iubire sfântă, pentu că „U” e un nume sfânt – așa spune cântecul, o iubire plină de sacrificii, cu suișuri, dar și cu multe coborâșuri în ultimul timp, o iubire pătimașă, nărăvașă, nemaiîntâlnită.

Este vorba, așadar, despre iubire, despre jurăminte, despre frăție, despre respect, despre frumusețe – „cel mai frumos nume de pe pământ”.

Asta înseamnă, băiețași din Liga 1, să ai suporteri, să ai galerie, să ai fani care îndrăgesc o echipă din copilărie și până la moarte. Ăsta e fotbalul, nu cel pe care îl organizați voi acum, cu tribune goale și cu fotbaliști plictisiți.

Am vizionat pe youtube o fetiță de trei ani care cânta cap-coadă, în 2011, imnul lui „U”. Imnul lui „U” se cântă alături de Orchestra Simfonică din Cluj. Imnul lui „U” îl știe orice „U”-ist care se respectă.

Dar cel mai frumos sună acest imn din vocile miilor de oameni care vin la stadion și în Liga a treia, pe soare, pe ploaie și pe vânt, iar pentru asta trebuie să le mulțumim. Să le mulțumim că duc povestea frumoasă a fotbalului mai departe.

„U” a fost și aseară o poveste frumoasă, un vis care a durat 120 de minute și ceva. Chiar dacă nu s-a calificat mai departe, „U” Cluj merită stima și aprecierea noastră pentru modul în care s-au comportat cei de pe teren, cei de pe bancă și cei din tribune.

Acuma pe bune, ce m-aș face eu, ce te-ai face tu, dacă n-ar fi „U”?

Credit foto: Mircea Roșca / www.SportPictures.ro