Ce ne facem, fetelor, cu jocul ăsta? Am văzut în dimineața asta cea mai slabă națională a României din ultimii 30 de ani! 16-31 cu Spania, după un joc rușinos!

Știu, sunt circumstanțe: scandalul de la Brașov, accidentarea Cristinei Neagu… Dar parcă prea arătăm rău ca joc, ca implicare, ca moral, ca tactică.

S-a tot discutat de selecție, specialiștii din handbal au spus că selecționerul a omis câteva jucătoare importante, din diverse considerente. Posibil să conteze și asta.

Totuși, fetele convocate ar fi trebuit să arate altceva, pentru că multe dintre ele evoluează în Liga Campionilor. România de azi joacă un handbal de lumea a treia. Până și africancele au parcă o viteză în plus. Naționala noastră e moale, rigidă, fără idei.

Ce ne facem cu Ryde? Să-și dea demisia!

Mă gândesc din nou la Ryde. Se pare că nu mai are capacitatea de a imprima un stil de joc modern. De fapt, în asta constă valoarea antrenorului: să facă să joace o echipă cu materialul pe care îl are la dispoziție. N-am văzut mai nimic la naționala României, în afară de clasa Cristinei Neagu, așa nerefăcută cum e, și de câteva sclipiri ale portăriței Dumanska.

Din păcate, nici nu văd cume se paote schimba ceva la acest turneu final. Lotul e slab, concepția de joc nu există, banca de rezerve e supermodestă, Ryde a venit să se apere, dar a luat 31 de goluri de la Spania. După un asemenea eșec, orice antrenor decent și-ar da demisia, chit că abia a început competiția. Mai rău de-atât nu poate fi!

Mi-e frică de meciul cu Senegal! Mi-e frică pentru că nu văd ce s-ar putea schimba până mâine dimineață. O astfel de înfrângere, la 15 goluri diferență, se digeră greu. Fetele vor intra apăsate de căruța de goluri luate de la Spania și speriate de propria neputință.

Să sperăm, totuși, că vom învinge Senegalul și că vom avea apoi un declick, o mobilizare incredibilă, o renaștere fantasmagorică. Voi credeți în așa ceva?

Foto: Pagina de facebook a FRH