Ce-i mai trebuie Simonei Halep pentru a câștiga un turneu de Mare Șlem? E o întrebare la care voi încerca să răspund în rândurile următoare și la care vă invit să dați și voi soluții la comentariile acestui articol.

Să o luăm pe rând:

1. +Serviciul. Simona este într-un progres evident la acest capitol față de anul trecut. Primul ei serviciu e greu de returnat, pentru că lovește aproape de linii și cu mult efect. Cât despre serviciul doi, e mereu loc d e mai bine, dar, oricum, Simona nu mai e o victimă sigură când ajunge să-l folosească, cum se întâmpla nu cu mult timp în urmă.

2. +Defensiva. A fost și este strălucitoare. Simona ajunge aproape la orice minge și poate ieși din situații dificile cu lovituri pe care numai ea știe să le execute.

3. +Atacul. Era unul din punctele slabe, dar Simona ne-a arătat cu Kerber, în semifinale, și cu Wozniacki, în finală, că poate juca și ofensiv, dominîndu-le la acest capitol pe cele două adversare (50-33 cu nemțoiaca și 40-25 cu daneza la loviturile câștigătoare).

Dacă Simona va fi la fel de agresivă de acum încolo, va reveni pe locul 1 mondial și va câștiga turnee de Mare Șlem.

4. -Venirile la fileu. Unul din punctele slabe, la care Simona mai are de lucrat. Apare destul de rar la fileu, e clar că este o jucătoare care se simte mai bine în spate.De foarte multe ori când execută demivoleul din jumătatea superioară a terenului, îl trimite aproape de adversară, în loc să puncteze decisiv.

5. +Backhandul Simonei este de cele mai multe ori rapid și plat, poate unul dintre cele mai bune din circuitul feminin la ora actuală.

FOTO: Recep Sakar / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures

6. +Forehandul este și el la înălțime, a avut 19-8 cu Wozniacki în finală.

7. -Scurtele. Le încearcă destul de rar, iar atunci când le execută nu sunt de cele mai multe ori de neatins pentru cea de dincolo de fileu

8. -Lobul. Nu prea îl folosește, nu este o execuție favorită.

9. -+Fizicul. E dezavantajată de statură (aici nu se mai poate face nimic, e un handicap pe care trebuie să-l ducă), dar compensează prin viteză, joc de picioare și o capacitate de revenire incredibilă.

10. +Pregătirea fizică. Este excepțională! Și-a revenit după maratonul cu Lauren Davis și le-a executat apoi scurt pe Osaka și Pliskova cu același scor, 6-3, 6-2, iar finala a jucat-o după un alt meci foarte lung, în care a depășit-o pe Kerber cu 9-7 în decisiv.

11. +Pregătirea mentală. Devine din ce în ce mai bună. A arătat că poate întoarce de la două mingi de meci pentru Davis și apoi pentru Kerber. E pe drumul bun și la acest capitol, mai puține lamentări, gândul mai mult la joc, mentalitatea a devenit ușor-ușor de învingătoare.

Cam asta am sesizat eu la Simona. Multe plusuri, puține minusuri. Nu e o jucătoare perfectă, ca Serena Williams, dar are atuurile necesare pentru a fi mai mult timp numărul 1 mondial și pentru a câștiga mai multe turnee de Grand Slam.

Vă aștept și pe voi la comentariile acestui articol să îmi spuneți care credeți că sunt atuurile Simonei și care sunt punctele slabe.

Credit foto: FOTO: Recep Sakar / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures