Ce ar trebui să facă Dinamo ca să nu mai joace și în campionatul următor în play-out? Este o întrebare la care e imperios necesar să răspundă prin fapte, încă de acum, conducerea din „Ștefan cel Mare”.

Nu știm exact ce înseamnă „conducerea din Ștefan cel Mare”, poate că aceasta ar trebui să se autodefinească rapid. E vorba de Negoiță, de Rednic sau de altă entitate financiară?

Când se va ști exact cine e șeful, cine face strategia și cine investește, atunci se poate începe o muncă de readucere a acestui club, încă iubit de mulți oameni, în prim-planul fotbalului românesc, în traducere liberă: măcar să se califice în play-off.

Ce ar trebui să facă Rednic

Dar cum să ajungă în primele 6 un club care schimbă antrenorul la mai puțin de șase luni? Păi, în primul rând, prin păstrarea actualului tehnician măcar pentru tot campionatul viitor. Rednic e văzut bine de către fani, chiar dacă un observator neutru nu e impresionat deloc de ce au jucat „câinii” de la venirea acestuia.

Stabilitatea băncii tehnice e extrem de importantă pentru un obiectiv măreț. În plus, Rednic e un antrenor bun pentru România, are ochi, experiență, e șmecher, are și calități de impresar, deci poate face treabă.

Pe lângă Rednic, ar mai fi nevoie de vreo 2-3 jucători care să simtă spiritul dinamovist. Greu de găsit, dar nu imposibil. Multe pot porni de la acest spirit, care nu mai există în actualul lot, format aproape exclusiv din mercenari.

Apoi, e nevoie și de un președinte care să gândească și să acționeze în acest spirit, iar soluția e clară – o fostă glorie.

Marele atu al lui Dinamo

Dinamo are un atu de care nu știe să profite: suporterii sunt încă acolo, chiar dacă nu în număr foarte mare. Dar de la cei care vin într-o perioadă grea se poate porni spre cei care ar putea să revină. Rednic e o garanție pentru ei, dacă ar mai fi și Răducioiu, să zicem, în echipa adminsitrativă, dacă se vor face câteva transferuri cât de cât spectaculoase pentru România, fanii pot veni și mai mulți la meciuri.

Sunt pași simpli care trebuie urmați. Important e ca orgoliile lui Rednic să fie puse în slujba lui Dinamo, și nu să fie doar războaie personale.

Dinamo merită să fie în play-off, la anul, măcar pentru fanii ei. De la aceștia trebuie pornit.

 

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu