Bulan mare și spirit imens de luptă, asta am văzut la CFR în confruntarea cu Craiova. Trebuie să ai un noroc chior ca să nu primești gol din penalty în minutul 92 al meciului.

Poate fi și un semn acest penalty ratat de Gustavo sau, mai bine zis, apărat de Arlauskis, dar asta vom vedea la finalul campionatului.

Până la bulanul de final, am văzut 14 luptători în echipa lui Dan Petrescu, injectați cu dorința de victorie. Șeful de bandă Camora și camarazii lui au mușcat din adversari, au căutat cu obstinație golul, au alergat ca niște maratoniști care se opresc abia după 42,195 kilometri. Din punctul ăsta de vedere, m-au impresionat.

Nu am văzut așa ceva la FCSB

Parcă nu am văzut acest spirit de luptă dus la extrem și la Budescu și compania, dar e posibil ca el să apară la Iași și în ultimele meciuri din acest play-off. Fără așa ceva, FCSB nu poate câștiga titlul.

Noroc și spirit, ingredientele perfecte pentru succes. FCSB a avut și ea noroc la meciul direct, când a egalat în prelungiri. Rămâne să vedem dacă Nicolae Dică va reuși să trezească la viață și la realitate vedetele cu ifose din lotul său.

FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

Craiova merită și ea felicitările noastre pentru jocul arătat la Cluj. Și-a creat ocazii, a fost mai mereu periculoasă, a pus presiune pe final, când avea și un om în plus pe teren, a respectat fotbalul și, chiar dacă e o normalitate, trebuie să apreciem această normalitate, într-un campionat plin de suspiciuni, în care discuțiile se învârt mai mult în jurul arbitrajelor decât al fotbalului prestat.

Și dacă s-ar fi repetat penalty-ul…

Un plus și pentru arbitrul Marius Avram, care a apreciat bine majoritatea fazelor controversate. Cred că a fost eliminare corectă a lui Boli și penalty pentru Craiova. Singura discuție care se poate face este intrarea în careu a lui Camora înainte de execuția lui Gustavo, mai ales că portughezul a și scos mingea din bocancul atacantului de la Craiova după parada lui Arlauskis. Și dacă s-ar fi repetat penalty-ul…

Campionatul se joacă, să vedem astăzi spiritul fecesebist.