De ce nu au ajuns până acum Budescu și Alibec să se transfere și să aibă constanță în campionate puternice din Europa? Întrebarea vine logic când vedem că ei sunt considerați cei mai buni fotbaliști români ai ultimilor ani.

Vânzarea lor în străinătate pe milioane de euro e o iluzie a lui Becali. Cu mare noroc, vor ajunge în țările arabe, acolo unde banii curg la pompa de petrol, sau în China, unde se mănâncă patrupede cu tot cu covrigeii din coadă.

Haideți să o luăm logic! Budescu a fost ales cel mai bun fotbalist român pe 2017, iar Alibec pe 2016. Nu credeți că, după astfel de calificative, una dintre echipele, hai să nu zicem mari, ci mediocre, din campionatele tari, ar fi pus niște bani pe masa lui Becali?

Am mai vorbit despre respectul de sine și despre respectul față de ceilalți parteneri (colegi, antrenori, arbitri, fani), pe care respectivii nu îl au sau îl oferă parțial. Dacă nu îi respecți pe ceilalți din jurul tău, nu ai cum să te respecți nici tu pe tine.

Budescu a fost ales cel mai bun fotbalist al anului 2017 în ancheta AFAN, Alibec și Pintilii au făcut parte din 11-le ideal, în aceeași anchetă. Toți trei au absentat la festivitatea de premiere care a avut loc duminică seara la Intercontinental.

La Budescu, Argăseală a bâjbâit niște scuze, spunând că, la anul, dacă va mai fi ales, fotbalistul a promis că nu va mai lipsi, indiferent de problemele pe care le va avea. La Pintilii și la Alibec, nu au existat nici măcar niște motivații oficiale.

Absența asta a lui Alibec de la o astfel de manifestație se apropie ca importanță de un alt episod, petrecut pe final de 2017, când talentatul Denis a preferat să meargă la schi, în loc să fie alături de colegii lui, care disputau ultimul meci oficial al anului. Ăsta e respectul despre care vorbeam și pe care Alibec îl acordă celor din jurul lui. Adică nu-l acordă.

Toți câștigătorii au fost informați din vreme despre această gală. FCSB pleca a doua zi în cantonament în Turcia, deci jucătorii ar fi trebuit să se afle deja în București.

Așa se respectă, așa vă respectă. Să nu ne mai întrebăm de ce unii nu vor ajunge niciodată mari fotbaliști.

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu