Bravo, Craiova! Trăiască fotbalul! Bănia reînvie cu această atmosferă fantastică, de pe noul stadion OZN, fotbalul nostru mort și îngropat. Oltenii cu sângele fierbinte trăiesc de o viață pentru acest joc, de pe vremea lui Oblemenco, a lui Ștefănescu, Balaci și Cîrțu.

Cei trecuți de prima tinerețe știu cum e să ajungi într-o semifinală europeană și să fii la o palmă de ultimul act. Copiii și nepoții au auzit poveștile fantastice cu Fiorentina sau Kaiserslautern și vor să simtă pe pielea lor atmosfera marilor meciuri.

Craiova merita demult un stadion ca ăsta și o echipă nebună, cum e cea a oltenilor Băluță și Mitriță.

Rătăciți în scandalurile lui Mititelu și de multe ori în dezacord cu unele decizii politice, oltenii microbiști au trecut peste toate și s-au împăcat cu fotbalul, pentru că aveau nevoie ca de apă și de aer de fotbalul acesta spectaculos, nervos, trăit la intensitate maximă. Ei mănâncă praz cu fotbal, respiră aerul fotbalului, sorb din plăcerile și din savoarea lui.

A fost fotbal în Craiova – CFR 2-1, dar a fost în primul rând iubire, suflet, viață, emoție, nebunie. De-asta e sublim acest sport! Pentru că trăim astfel de meciuri la intensitate maximă, pentru că ne identificăm cu echipa din orașul nostru, pentru că urlăm de fericire, plângem de necaz, încurajăm, contestăm, suferim, ne bucurăm. Ăsta este fotbalul!

Fotbalul a înviat la Craiova! Văzând atmosfera de pe „Central”, sunt convins că ne putem reveni. La Craiova, la Timișoara, în Giulești, la Cluj, poate la Galați și Constanța, la Brașov sau la Arad.

Cine nu înțelege bucuria fotbalului, cine nu pricepe că acest sport se joacă pentru fani nu are ce căuta în fenomen. Să ne lase așa cum suntem, săraci, și să nu ne mai fure entuziasmul.

După meciul de azi, vreau să fiu oltean, să mînânc praz și să simt ce au simțit cei 30.000 de oameni din tribunele noului OZN.

Bravo, Craiova! Trăiască fotbalul!

 

Credit foto: ucv1948.ro