Băgați-l pe olteanul Mihăilă și împotriva Suediei, la naționala mare, fiindcă e cel mai în formă jucător român al momentului!

Bineînțeles că nu se mai poate așa ceva în momentul de față, dar, vă spun sincer, chiar mă gândeam astăzi: dacă Mihăilă e cel mai bun fotbalist din Liga 1, hai să zicem alături de Florinel Coman, de ce nu este convocat la naționala mare?

Păi Mbappe, la 19 ani, a jucat la Campionatul Mondial de seniori din Rusia, anul trecut, și a fost cel mai bun tânăr jucător al competiției. De ce n-ar putea fi convocat Mihăila la prima reprezentativă a României, tot la 19 ani?

Și cum rămâne cu faptul că la națională trebuie să evolueze cei mai buni jucători ai momentului? Contează că au 17, 19 sau 35 de ani? Trebuie să primeze forma din ultima perioadă și atât!

Concurență cu Mitriță!

Înțeleg că pe postul lui Mihăilă e Mitriță și că e cam greu să-l dai acum la o parte pe „Piticul american”, însă cei doi olteni au jucat și pe alte poziții decât cea de extremă stânga. Așa că se putea găsi o soluție.

Interesant este că Mihăilă nici n-a fost chemat de Rădoi la primul meci din aceste preliminarii, 1-2 în Danemarca, pe 10 septembrie anul acesta, adică acum două luni!

Acum, vă spun sincer că l-aș transfera și pe Rădoi la naționala mare. Nu știu cum face, dar îi mobilizează extraordinar pe jucătorii de la U21. Cam de așa ceva avem nevoie și la seniori. Să nu cedezi nici când ești condus, să crezi în victorie și când ai în față niște jucători mai valoroși, cum s-a întâmplat în meciul cu Anglia de la turneul final al CE. Să joci fotbal, orice-ar fi, să pui suflet și inimă.

Avem nevoie cu Suedia de o națională cu spirit tineresc și de un antrenor curajos. Avem nevoie de mândrie și de 11 Mihăilă!

Hai România!

Foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu