Avem echipă națională, avem o valoare extraordinară, suntem cei mai buni din Europa! Reprezentativa feminină de tenis de masă este pentru a doua oară la rând campioană europeană!

Ne amărâm zilele cu fotbalul, când noi avem o națională de senzație, niște fete minunate, care fac cinste României și cu care trebuie să ne mândrim. Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu, Irina Ciobanu și antrenorul Viorel Filimon merită felicitările noastre pentru că domină Europa la acest nivel.

Scriem prea puțin despre aceste fete extraordinare și despre antrenorul lor. Ar trebui să vorbim în fiecare zi de faptul că ele, ca și băieții din lotul național, n-au o sală specială pentru antrenamente, că loturile noastre se pregătesc în sala unei universități din București.

Avem echipă, n-avem buget!

Ar trebui să-i întrebăm zilnic pe ministrul sporturilor și pe politicienii români de ce habar nu au că avem șanse la o medalie la Jocurile Olimpice la tenis de masă și de ce micșorează bugetul Federației de tenis de masă în an preolimpic. Asta în timp ce dublează bugetul Federației de Rugby, naționala acestui sport nereușind calificarea la Mondiale.

Ar trebui să facem multe, dar rămânem închistați în nimicniciile noastre. De aceea, eu vreau să mă deblochez astăzi și să vorbesc despre aceste mici eroine de la tenis de masă, un sport care nu face audiență și e clar că nici acest articol nu va face audiență.

Se vorbește în draci acum la tv despre anonimii de la fotbal, unde suntem slabi, slabi de tot, trebuie să recunoaștem asta, să privim adevărul în față, dar discutăm prea puțin spre deloc despre acest titlu european dublat de la tenis de masă.

Bravo, fetelor! Sunteți mult mai mari decât neînsemnații noștri fotbaliști. Voi meritați toată stima noastră, voi meritați mult mai mult. Din păcate, noi, ziariștii, și noi, publicul de sport, nu putem mai mult. Cel puțin deocamdată.

Hai România!