CSM București e un club artificial, apărut peste noapte, din dorința de imagine a primăriei capitalei.

Problema care se pune este dacă aveau nevoie bucureștenii de așa ceva și dacă banii băgați de-a lungul anilor în toate secțiile grupării, dar mai ales la handbal, nu ar fi trebuit folosiți în altă parte. De exemplu, pentru o sală polivalentă.

Trebuie să o spun din start, am apreciat performanțelele echipelor de handbal fete și volei fete, care au câștigat Champions League și, respectiv, Challenge Cup. Cu toate acestea, eu cred că s-a început pe dos.

Oriunde în lume, autoritățile locale sunt preocupate de infrastructură și de dezvoltarea sectorului de copii și juniori. La noi s-a aruncat cu bani în mercenari (de sex feminin), iar celelalte aspecte, esențiale din punctul meu de vedere, au fost lăsate pe planul doi sau trei.

De aceea nu avem în București o sală polivalentă, cum este cea de la Cluj. Sunt convins că și aici s-ar fi putut face o echipă care să se bată la câștigarea Ligii Campionilor dacă banii investiți în sală ar fi fost direcționați doar spre o performanță artificială.

Clujenii au rămas cu sala, în București – campioana Europei nu are o sală proprie! Voi cum credeți că e mai bine?

În România însă se poate orice. Putem câștiga Liga Campionilor la handbal fără să avem unde juca. Ce mai contează viitorul? Ce contează ce construim? Dacă tot găsim bani să plătim cele mai mari salarii din lume în acest sport, atunci vom continu în același stil.

În schimb, nu avem bani pentru infrastructură, pentru a crea ceva solid și pentru a investi în copiii noștri. Nu vi se pare că e ceva putred?