Autodistrugere, acesta este cuvântul care caracterizează acțiunile manageriale din ultimii ani de la Dinamo. Ionuț Negoiță s-a urcat într-un carusel al neroziilor, carusel pe care nu-l mai poate opri.

A 11-a schimbare de antrenori în 5 ani, de când actualul patron a preluat clubul, adică, în medie, un antrenor la 6 luni! Deja e caraghios, ca să nu zic că e de râsul curcilor.

Poți să faci performanță mazilind antrenori într-un ritm drăcesc (i-aș spune de acum negoițesc)? Bineînțeles că nu. De altfel, Dinamo n-a luat niciun trofeu important cu Negoiță patron, în afara unei desființate între timp Cupe a Ligii! Iar palmaresul ăsta confirmă grotescul situației din „Ștefan cel Mare”.

Dacă nu te pricepi, ia-ți specialiști!

Am mai scris despre Negoiță și în alte ocazii în care și-a dat afară antrenorii pe care tot el îi alesese cu puțină vreme în urmă. Domnule, dacă nu te pricepi la sportul ăsta, ia-ți niște specialiști care știu despre ce e vorba, faceți înainte o analiză competentă a tot ce s-a întâmplat în acești cinci ani bizari și apucați-vă de o treabă serioasă. Pentru că până acum concluzia e de neseriozitate, de circăraie ieftină, de mahala.

Nu are cum să fie de vină antrenorul, oricare ar fi el, nu mă refer neapărat la Bratu, dacă tu iei decizii manageriale catastrofale. Pierzi un golgheter autentic, pe Gnohere, cu numai 500.000 de euro, dar refuzi 800.000 + Qaka pe Nistor, îți vinzi căpitanii fără resentimente, dai jucători importanți în timpul competiției, aduci în loc fotbaliști mult mai modești…

Autodistrugere marca Negoiță

Autodistrugere marca Negoiță, de fapt. Am apreciat la un moment dat faptul că el a scăpat Dinamo de faliment, dar continuarea a fost jenantă pentru club și pentru suporterii „câinilor”. Echipa a ajuns dintr-o pretendentă an de an la titlu într-una care se chinuie tot timpul, ajungând în play-out campionatul trecut. Și e foarte posibil să o vedem în afara primelor șase și în această ediție.

Credit foto: sportpictures.eu

Vorbim continuu de specialiști în sport, dar apelăm mereu la tot felul de compromisuri, la oameni învechiți, care nu se pricep, neconectați la nou, la ce se întâmplă cu sportul ăsta la nivel mondial, iar apoi ne mirăm că ne elimină o echipă din Luxemburg. Iată ce îmi scrie, exact în această idee, Florin Popescu, unul dintre prietenii mei de pe facebook:

Nu avem respect pentru fanii care vin la stadion, decența de a șterge scaunul unde va sta suporterul care a plătit biletul. Atunci cum vrei tu să atragi fani la meci și să faci bani? Cum vrei tu să supraviețuiești în fotbalul profesionist dacă nu ai marketing, publicitate, promovare on-line, social media, nu ai conducere administrativă, oameni care se pricep să facă bani pentru un club profesionist de fotbal, când refuzi orice sfat și vrei să redresezi situația cu incompetenți?”.

Cam asta e situația în general în fotbalul nostru și în particular la Dinamo. Negoiță n-a înțeles mai nimic în cei 5 ani de eșecuri, o ține pe-a lui: schimbă antrenorul. Dar nu va ajunge nicăieri așa. Poate doar la faliment.

Credit foto: Dragoș Păscăneanu / Sport Pictures