Atmosferă tristă la unul dintre derby-urile campionatului, meciul dintre o pretendentă permanentă la titlu, FCSB, și campioana de anul trecut.

Un pic peste 3000 de oameni au venit aseară pe o arenă de 55.000, un fotbal jucat în pustiu, chiar dacă evoluțiile celor două echipe au fost de multe ori peste media campionatului. FCSB a ajuns o echipă a nimănui, iar întrebarea vine firesc: Pentru cine joacă băieții ăștia? Pentru cine face echipa Gigi Becali? Răspunsurile le dați fiecare dintre voi, dar priviți un pic spre Craiova.

Iată câteva concluzii după acest meci câștigat de echipa lui Dică și înainte de vacanța competițională:

Această FCSB a lui Budescu și Alibec a ajuns să joace fără Budescu și Alibec, deși cei doi sunt și nu sunt accidentați. E o anomalie născută din brambureala generală de la acest club.

Cel mai bun și cel mai constant fotbalist al echipei care ar putea foarte bine să se numească FCGB este tânărul Denis Man, iar asta ar trebui să le dea de gândi vedetelor mai sus-amintite.

Dică a terminat 6 luni de foc, la două puncte de liderul CFR Cluj în campionat și calificat în primăvara Europa League, ceea ce mi se pare onorabil. Ca imagine, el iese un pic șifonat din relația asta cu Becali, dar cine nu s-a scofâlcit după 6 luni de stres lângă acest personaj?

Viitorul e clar de primele șase echipe din campionat, chiar dacă poate termina anul în afara locurilor de play-off, iar aseară a părut de aceeași valoare sau chiar peste o echipă cu care nu se poate compara la bugete.

Hagi e un muncitor, deși ca fotbalist a fost un geniu. Construiește, clădește echipe, formează și crește jucători, e unul dintre puținii din fotbalul românesc care încearcă să creeze solid. Ceilalți, cu mici excepții, sunt niște amatori sau niște farseuri.

Aseară însă, Hagi a greșit sau a fost neinspirat. L-a scos pe Eric, omul care aducea plusul ofensiv, într-un moment în care FCSB aproape că nu mai ieșea din propriul careu de 16 metri, iar la 2-0, venit imediat după înlocuirea brazilianului, totul s-a rupt.

Concluzionând, FCSB rămâne în cărțile titlului, dar va avea șanse mici în condițiile demențiale ale lui Becali, în timp ce Viitorul e o echipă de locurile 3-4.