Ani de liceu, cu emoții la română, dar cu o rivalitate extraordinară între XII A și XII B. Nu știu cum erați voi, dar noi jucam zilnic, fie fotbal, fie baschet, fie tenis de masă, fie volei, fie handbal. Și simțeam tot timpul acea bucurie de a juca, emoția de a-ți înfrunta colegii și mândria de a fi mai bun, chiar în amicalele zilnice.

Ce-i drept, handbal am jucat mai mult în școala generală, dar îmi rămăsese în sânge și iubeam cu patimă acest sport după ce văzusem naționala României bătând Rusia la ea acasă la Jocurile Olimpice din 1980.

Se mai joacă și acum fotbal în licee, se mai joacă baschet, volei și tenis de masă, se mai joacă handbal, toate și la fete, și în rândul băieților.

Dar cea mai mare rivalitate o întâlnim la competițiile dintre licee, iar Olimpiada Liceelor McDonald’s duce mai departe, an de an, această concurență. Ediția 2020 a început în weekend cu handbalul nostru iubit, în care România a fost campioană mondială și vicecampioană olimpică…

Ani de liceu: “Eliade”, din nou campioană în competiția băieților

„Mircea Eliade” a câștigat competiția băieților și a dat MVP-ul finalei, în persoana lui Cătălin Florin Corlățeanu-Oprișescu.

„Eliade”, care este și campioana en-titre, a trecut în finala mare de Colegiul Tehnic „Media”, cu 26-19. În finala mică, „Anghel Saligny” s-a impus cu 33-30 în fața lui „Traian”.

ani de liceu

La fete, a învins echipa Colegiului Tehnic „Media”, de asemenea campioana de anul trecut, care a învins în finală Colegiul Național „Emil Racoviță” 36-10. Cea mai bună jucătoare a ultimului act a fost Raluca Săndulache, bineînțeles de la învingătoare. În confruntarea pentru locurile 3-4, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” a trecut lejer de Colegiul Național „Mihai Eminescu”, cu 21-9.

S-a jucat în sala de sport a Clubului Sportiv Școlar 6 din București, cu galerii în tribune și majorete în pauze și în timpul time-out-urilor, de multe ori cu faze spectaculoase, ca în competițiile seniorilor, mai ales că unii dintre liceeni evoluează  deja la echipe din prima ligă din România! Nu sunt mulți, dar valoarea lor se simte de la prima aruncare la poartă.

Următoarea competiție este cea de tenis de masă, fazele finale fiind programate în zilele de 21 și 22 februarie, la Colegiul Național „Ion Creangă”. Sunt calificați 36 de liceeni.

Ani de liceu, cu emoții la română, dar și cu mult sport! Ani minunați, cu rivalități și ambiții, pe care le regăsim la Olimpiada Liccelor Mc Donald’s, competiția care reunește la start 56.000 de elevi din 88 de licee bucureștene!

Să câștige cei mai buni! Premiile totale sunt de 70.000 de lei!