Lovitura dată de Alibec în ușa vestiarului de la Voluntari e ca un șut în fund dat Fotbalului. La aproape 27 de ani, cam atât a înțeles el din acest joc pe care alții îl iubesc ca pe propriul fiu, ca pe propriul frate, ca pe un părinte, bunic, prieten.

Alibec e certat cu Fotbalul și nu face niciun efort ca să se împace cu acesta. Băiatul ăsta, că nu pot să-i zic bărbat, a rămas un copil obraznic, e nematurizat, țâfnos, se alintă tot timpul. Păi și ce să joace un copil, chiar cu un corp de bărbat, printre tineri care mai și gândesc înainte să acționeze?

Nimic. Dacă nu ai mintea coaptă nici la vârsta asta, e greu să progresezi și să performezi.

Șutul în ușa vestiarului de la Voluntari îl definește perfect pe Alibec. El trăiește pe teren doar din senzații, reacții, nervi, instinct. Fotbalul are nevoie și de minte limpede, de logică, de muncă, de sudoare.

Cineva trebuie să-l facă pe Alibec să înțeleagă cu ce se mănâncă Fotbalul. Pe pâine, dar trebuie uns cu grijă, și nu cu barda.

Da, Alibec are nevoie de ajutor. Un talent cum rar găsești în România se autodistruge, se pierde în gesturi ieftine și ridicole.

Însă cine ar putea să-l ajute? Poate Becali, care este și el tată, a crescut două fete, cred că le-a educat. El trebuie să joace rolul de părinte, să-l dojenească atunci când copilul-problemă o comite ca la Voluntari, să-l pedepsească în așa fel, încât să simtă că a călcat strâmb.

Dică trebuie să-i fie frate, să vorbească zilnic cu el pe limba lui, probabil că o și face, să-l înțeleagă, dar să și-i spună când și unde greșește.

De psiholog nu mai zic, că deja v-am plictisit cu ideea asta tâmpită.

Salvați-l pe Alibec, iar dacă nu puteți voi, Becali, Dică și toți de lângă el, aduceți-l pe Șumudică, singurul care a reușit să-l dreseze pe catârul ăsta cu alură de fotbalist, care încă mai poată să devină un cal de rasă.

Citește pe caramavrov.ro și despre nătărăii din fotbalul românesc.