Trebuie să spunem adevărul despre Ianis Hagi, chit că nu-i place tatălui său, marele fost fotbalist Gheorghe Hagi.

Ianis e un băiat cu ceva talent, muncitor și ascultător, dar nici pe departe nu are geniul tatălui său. Mie mi-a plăcut curajul lui, când a jucat titular în Liga 1. E dificil să fii un copil de 17-18 ani și să te bați pe teren cu bărbați de 25-30 de ani. Trebuie să ai un fizic excepțional, peste vârsta din buletin, ca să o poți face cu succes. Iar Ianis nu are nici pe departe niște mușchi de Hercule, e firav și s-a luptat cu ceilalți mai în vârstă cu mijloacele pe care le are la dispoziție – inteligență, voință, plasament, o bună tehnică de lovire a mingii.

Nu pot spune că m-a impresionat în mod deosebit când a jucat în Liga 1, dar îi apreciam abnegația și încăpățânarea de a fi printre cei mari. E clar că a fost forțat de tatăl său, care a crezut și crede în el, dar care a exagerat uneori, mai ales în „cazul banderola”, chiar dacă și el o primise de mic la națională, de la Mircea Lucescu.

Ianis s-a văzut aruncat în campionatul italian când el nu era copt nici pentru cel românesc și normal că a fost copleșit de ce i se întâmpla. Nu neapărat ca mentalitate, pentru că, sunt convins, tatăl său i-a insuflat mentalitatea de învingător și de profesionist, dar mai ales din punct de vedere fizic. Dacă aici se confrunta cu niște bărbați, acolo a dat de niște stânci.

Aproape sigur, Ianis a făcut o bună pregătire fizică din copilărie, dar corpul lui nu s-a dezvoltat atât de mult, încât să îi concureze pe băieții un pic mai în vârstă din lotul Fiorentinei.

Citeste si...  De ce se chinuie FCSB în Liga 1

Spunea Răducioiu pe Telekom Sport că trimiterea lui Ianis în campionatul italian, la o vârstă atât de fragedă, a fost o greșeală, pentru că acesta nu era pregătit din punct de vedere fizic pentru o astfel de competiție. Bineînțeles, greșeala lui Gheorghe Hagi. Și o afirmă un fost fotbalist care a ajuns și el în Cizmă la nici 20 de ani, iar pe deasupra a mai avut și succes pe acolo, deci știe despre ce vorbește.

Gheorghe Hagi a greșit, acum încearcă să-și repare eroarea, aducându-și copilul lângă el. Sper din tot sufletul ca micul Hagi să crească, să-și dubleze cota, cum am văzut că s-a întâmplat cu Manea la CFR, într-un articol pe SPORTescu.ro, să revină în Serie A mai puternic și să joace mulți ani acolo.

Dar, din păcate există un „dar”, italienii nu l-ar fi cedat dacă simțeau că va deveni un viitor star. Să vedem dacă Ianis îi va contrazice.

Voi ce credeți, se mai întoarce Hagi jr în Serie A?