Trebuie să spunem adevărul despre Ianis Hagi, chit că nu-i place tatălui său, marele fost fotbalist Gheorghe Hagi.

Ianis e un băiat cu ceva talent, muncitor și ascultător, dar nici pe departe nu are geniul tatălui său. Mie mi-a plăcut curajul lui, când a jucat titular în Liga 1. E dificil să fii un copil de 17-18 ani și să te bați pe teren cu bărbați de 25-30 de ani. Trebuie să ai un fizic excepțional, peste vârsta din buletin, ca să o poți face cu succes. Iar Ianis nu are nici pe departe niște mușchi de Hercule, e firav și s-a luptat cu ceilalți mai în vârstă cu mijloacele pe care le are la dispoziție – inteligență, voință, plasament, o bună tehnică de lovire a mingii.

Nu pot spune că m-a impresionat în mod deosebit când a jucat în Liga 1, dar îi apreciam abnegația și încăpățânarea de a fi printre cei mari. E clar că a fost forțat de tatăl său, care a crezut și crede în el, dar care a exagerat uneori, mai ales în „cazul banderola”, chiar dacă și el o primise de mic la națională, de la Mircea Lucescu.

Ianis s-a văzut aruncat în campionatul italian când el nu era copt nici pentru cel românesc și normal că a fost copleșit de ce i se întâmpla. Nu neapărat ca mentalitate, pentru că, sunt convins, tatăl său i-a insuflat mentalitatea de învingător și de profesionist, dar mai ales din punct de vedere fizic. Dacă aici se confrunta cu niște bărbați, acolo a dat de niște stânci.

Aproape sigur, Ianis a făcut o bună pregătire fizică din copilărie, dar corpul lui nu s-a dezvoltat atât de mult, încât să îi concureze pe băieții un pic mai în vârstă din lotul Fiorentinei.

Spunea Răducioiu pe Telekom Sport că trimiterea lui Ianis în campionatul italian, la o vârstă atât de fragedă, a fost o greșeală, pentru că acesta nu era pregătit din punct de vedere fizic pentru o astfel de competiție. Bineînțeles, greșeala lui Gheorghe Hagi. Și o afirmă un fost fotbalist care a ajuns și el în Cizmă la nici 20 de ani, iar pe deasupra a mai avut și succes pe acolo, deci știe despre ce vorbește.

Gheorghe Hagi a greșit, acum încearcă să-și repare eroarea, aducându-și copilul lângă el. Sper din tot sufletul ca micul Hagi să crească, să-și dubleze cota, cum am văzut că s-a întâmplat cu Manea la CFR, într-un articol pe SPORTescu.ro, să revină în Serie A mai puternic și să joace mulți ani acolo.

Dar, din păcate există un „dar”, italienii nu l-ar fi cedat dacă simțeau că va deveni un viitor star. Să vedem dacă Ianis îi va contrazice.

Voi ce credeți, se mai întoarce Hagi jr în Serie A?